Transesterifikasyon nedir?
Bir esterin, asit ve baz katalizör eşliğinde bir alkol ile muamele edilerek, başka bir estere dönüştürülmesinde kullanılır.
Polyester Üretiminde Transesterifikasyon
Transesterifikasyon uygulamalarının en yoğun kullanıldığı yer polyester sentezidir. Bu uygulamalarda esterler diollerle transesterifikasyona uğratılarak makro moleküller oluştururlar. Örneğin dimetil tereftalat ve etilen glikol tepkimeye girerek polietilen tereftalat ve metanol oluşturur. Transesterifikasyon tersinir bir reaksiyon olduğu için metanol sistemden buharlaştırılarak uzaklaştırılıp prosesin ilerlemesi sağlanır.
Metanoliz ve Biyodizel Üretiminde Transesterifikasyon
Polyesterlerin monomerlere dönüştürülerek geri kazanılması olan metanoliz de transesterifikasyonun örneğidir. Proses aynı zamanda yağların (trigliserit) biyodizele çevrilmesinde kullanılmaktadır.
Transesterifikasyon reaktörleri
Transesterifikasyon reaktörlerinin kurulumu, tasarım sürecinden devreye alınmasına kadar firmamız tarafından komple anahtar teslim olarak gerçekleştirilmektedir. Teklif onayından itibaren hem tasarım sürecinde hem de ürün teslimi sonrasında mekanik ve kimyasal danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Reaktör Özelliklerimiz
-
(5 – 35.000) litre kapasitelerde
-
(-0,8 – 150) bara basınçlarda
-
(-60 – 400) °C sıcaklıklarda
-
(0 – 150) rpm karıştırıcı devirlerinde
-
-
Ceketli veya serpantinli ısıtma ve soğutma
-
Özel tasarım karıştırıcılı
-
İhtiyaca uygun kolon, kondenser ve dekantörlü
-
CE Sertifikalı
Neden Biz?
Deneyimli ve dinamik mühendis kadromuz sayesinde, ihtiyaçlarınız doğrultusunda inovatif unsurlar katılarak hazırlanan 3D modellemeler sizinle paylaşılır. İçereceği özellikler ve fabrikanıza yerleşimi modelleme üzerinde netleştirilir. Reaktör sisteminin onaylanan parametreleri tarafımızdan garanti edilerek imalat ve devreye alma teslim süresi aşılmadan gerçekleştirilir. Siz de, sorunsuz işleyen tasarım, imalat ve teslim sürecinin huzurunu yaşarsınız.
Diğer reaktör uygulamalarımız için lütfen sayfamızı ziyaret edin.